Sărbători Ortodoxe

Sfinții 40 de Mucenici. Ce NU ai voie să faci în această zi SFÂNTĂ!

E sărbătoare mare vineri, 9 martie. Biserica Ortodoxă Română îi comemorează pe cei 40 de Mucenici din Sevastia, martirizaţi în Capadochia în timpul împăratului roman Licinius.

Sărbătoarea Mucenicilor, așa cum este denumită în calendarul ortodox, este cea mai populară sărbătoare a primăverii, înainte de sărbătoarea Paştelui.

Aceşti patruzeci de Mucenici au trăit pe vremea crudului împărat Liciniu (308-324), toţi fiind din părţile Capadociei, şi toţi din aceeaşi ceată de ostaşi creştini, bărbaţi viteji şi vrednici în războaie, iar conducătorul oştirii lor era Agricola, om păgân şi rău din fire, iar locul slujbei lor ostăşeşti era cetatea Sevastia, din Armenia.

Ca să îți păstrezi sănătatea, de sărbătoarea celor 40 de Mucenici trebuie să mergi dimineața la Sfânta Liturghie și înalți o rugăciune către cei 40 de Sfinți Mucenici. Nu ai voie să lucrezi în casă și amână spălatul, călcatul, cusutul, gătitul, curățenia. Pregătește cu o seară înainte mucenici muntenești sau 40 de colaci (mucenici moldovenești) și împarte-i apoi nevoiașilor, rudelor după ce au fost sfințite de preot, la slujbă.
Sursă: a1.ro

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments