Rugăciuni Ortodoxe

Rugăciunea de noapte este de mare preţ. Oamenii dorm şi Dumnezeu ascultă!

Rugaciunea de noapte

Rugăciunea de noapte este de mare preţ. Oamenii dorm şi Dumnezeu ascultă! Așa să zici:
În mod sigur nu sunt învăţat, dar vă pot spune în urma experienţei – ceea ce m-a învăţat viaţa – că la vreme de noapte şi cu pântecul gol, te poţi ruga mai bine.

Nu l-am aşezat pe Hristos în lăuntrul nostru şi pentru aceasta nu ştim ce este dragostea, pacea, înţelegerea ş.a. De vreme ce nu pot propovădui, lasaţi-mă măcar să plâng pentru păcatele mele şi pentru cei ce s-au rătăcit. Rugăciunea este un telefon, o legătură fără fir, prin care cineva comunică direct cu Dumnezeu. Formezi un numar la telefonul rugăciunii ca să vorbeşti cu Dumnezeu, şi El îţi răspunde. Îl auzi limpede, îl simţi foarte aproape.

Rugăciunea vine mai întâi în laringe, apoi se duce către creier şi apoi coboară către inimă. Şi apoi fântâni, lacrimi vin către ochi. De acolo, nu mai este nimic de spus. E adevărat că la început, vei avea greutăţi.

Vei încerca să te rogi şi uneori nu vei putea, alteori vei avea gânduri deşarte şi ispite, şi alteori nu vei putea să te trezeşti noaptea. Dar trebuie să perseverezi. Domnul, văzându-ţi dispoziţia, te va întări şi te va izbăvi de toate ispitele. Nu trebuie să irosim în somn întreaga noapte, căci atunci satan face cu noi tot ce doreşte.

Rugăciunea de noapte este de mare preţ. Oamenii dorm şi Dumnezeu ascultă. Indiferent unde mă duc, mă ţin de tipicul meu, ce a fost numit „Potrivit rânduielii lui Melchisedec” şi a fost iscălit de numeroşi alţi Părinţi duhovniceşti.

Vecernii, închinăciuni, propovăduire, utrenia cu închinările Născatoarei de Dumnezeu – cea mai binecuvântată îndeletnicire
Am văzut multe lucruri în viaţa mea, unul dintre ele fiind că rugăciunile, închinăciunile şi Dumnezeieştile Liturghii i-au făcut pe mulţi să se întoarcă în turma Bisericii.

Îl implor pe Dumnezeu şi pe Sfinţii Lui să-i lumineze pe toţi cei rătăciţi, ca să poată crede şi să se întoarcă la sânul Bisericii, care stă mereu cu braţele deschise şi îi aşteaptă. Aceasta e tot ce ştiu să zic şi îi bat la cap pe Dumnezeu, pe Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, pe Arhangheli şi pe toţi Sfinţii.

De nu le place aceasta, să mă ierte, căci sunt neînvăţat şi nu ştiu ce ar trebuie să cer. Iată o rugăciune foarte puternică pe care să o spui la miezul nopții : “Privegheat-am și am ajuns asemenea unei păsări singuratice pe acoperiș(…)Dimineața îmi vei auzi glasul,și voi sta înaintea ta și mă vei vedea.Pe tine te caut dis-de-dimineață, Dumnezeule, Dumnezeule!”

O altă rugăciune foarte puternică care merită să o spui la miezul nopții este: ”Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Treime,milostivă să-mi fii mie Sfânta Fecioară Maria, milostivă să-mi fiți mie cei 4 Evangheliști ai Domnului, milostiv să fii față de mine Sfînte Ioane Botezătorule, Milostivi să-mi fiți mie cei 12 Apostoli ai Domnului și cei 70 de Apostoli ai Domnului, milostive fiți față de mine toate Sfintele Mucenițe Fecioare și Cuvioase Femei din ceruri, milostivi să-mi fii mie Sfinții Părinți din ceruri și toți Mucecinii și Cuvioșii din ceruri, milostivi să-mi fii mie Sfinții Părinți Ierarhi din ceruri și Proroci, milostivi să fiți față de mine toți Sfinții Pustnici din ceruri, milostivi să-mi fiți toți Sfinții Arhangheli și Îngeri din ceruri, milostivi să-mi fiți mie toți Sfinții cei de astăzi și toată puterea cerului, milostiv să fie față de mine Sfinte Patron al meu (numele), milostiv să-mi fii față de mine Sfinte Patron al Casei și Îngerul meu păzitor.”

Amin

🙏 Rugați-vă împreună cu noi: www.locurisacre.ro

🙏 Canal youtube Rugăciuni Creștine – Locuri Sacre https://www.youtube.com/channel/UCagmQnj4ovjFD5S4f0ldsdw

Roagă-te zilnic!  Rugăciunea este de mare ajutor pentru o viață tihnită. Nu uita că în zilele de post rugăciunile sunt mult mai puternice. Vă puteți ruga atât pentru voi dar și pentru cei din familie și prieteni. 

Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments