Sărbători Ortodoxe

NE PREGĂTIM DE POSTUL PAȘTELUI!

Postul Paștelui a început pe 27 februarie și se încheie pe 16 aprilie. Dacă ai de gând să îl ții pe tot, poți începe de pe acum să îți pregătești organismul.

Postul presupune să renunți la produsele de origine animală, dar nu este indicat să o faci de la o zi la alta, pentru că te vei alege cu dureri de cap și de stomac. Elimină treptat din dietă carnea și produsele lactate și vei rezista mai bine tentațiilor în Postul Paștelui. Ca să îți obișnuiești organismul cu mai puțină mâncare și să faci față mai bine tentațiilor, poți începe să mănânci porții mai mici. Îți vei pregăti, astfel, stomacul pentru post și vei învăța să te saturi și fără să mănânci carne la masă.

Pe măsură ce se apropie postul, încearcă să îți pui la punct o alimentație cât mai sănătoasă, fără prăjeli sau dulciuri. Salatele, supele cremă, sucurile naturale, fructele și alte produse naturale nu ar trebui să îți lipsească de pe masă. Trebuie să știi că dulciurile și mâncărurile bogate în grăsimi nesănătoase îți dezechilibrează nivelul zahărului din sânge și te fac să ai pofte nesănătoase. În aceste condiții, îți va fi foarte greu să te abții de la carne și alte produse de origine animală. Atitudinea este foarte importantă în timpul Postului Paștelui.
Sursă: timpul.md

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments