Sfaturi Duhovniceşti

Spuneți: Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte și gândurile negre imediat vor dispărea!

Mereu să fiți înarmați cu rugăciune. Când vin gânduri deranjante, grăbiți-vă să cădeți înaintea Domnului fie cu o rugăciune scurtă sau cu un psalm, în special „Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte”, și norul deranjant imediat se va dispersa.

M-am gândit să vă spun și altceva! Puteți limita întreaga pravilă de rugăciune numai la închinăciuni cu rugăciuni scurte și cu rugăciunea cu propriile cuvinte. Stați în picioare și faceți închinăciuni, spunând „Doamne miluiește” sau orice altă rugăciune, exprimându-vă nevoia sau aducând laudă și mulțumire lui Dumnezeu. Să stabiliți fie un număr de rugăciuni, fie o durată de timp pentru rugăciune, fie ambele, ca să nu vă leneviți.

Este necesar, întrucât există o anumită particularitate de neînțeles la noi, oamenii. Când, de exemplu, ne îndeletnicim cu vreo activitate exterioară, orele trec de parcă ar fi minute. Totuși, când stăm la rugăciune, de abia trec câteva minute și ni se pare că ne rugăm de extrem de mult timp.

Acest gând nu ne produce o pagubă când ne rugăm după o regulă bine stabilită, dar când cineva se roagă și face închinăciuni cu rugăciuni scurte, apare o ispită grozavă.

Aceasta poate opri rugăciunea care tocmai a început, lăsând falsa încredințare că rugăciunea a fost săvârșită cum trebuie.

🙏 Rugați-vă împreună cu noi: www.locurisacre.ro

🙏 Canal youtube Rugăciuni Creștine – Locuri Sacre https://www.youtube.com/channel/UCagmQnj4ovjFD5S4f0ldsdw

Roagă-te zilnic!  Rugăciunea este de mare ajutor pentru o viață tihnită. Nu uita că în zilele de post rugăciunile sunt mult mai puternice. Vă puteți ruga atât pentru voi dar și pentru cei din familie și prieteni. 

Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments