Sărbători Ortodoxe

AZI e zi de importantă sărbătoare! Ce este de mare folos să faci ASTA în această zi!

Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte joi pe Sfântul Marcu, episcopul Aretuselor. Acesta a avut o viaţă extrem de frumoasă şi plăcută Lui Dumnezeu, astfel că în fiecare an pe data de 29 martie, creştinii îi prăznuiesc pomenirea.

Sfântul Marcu a fost supus la suferinţe grele după ce a distrus mai multe temple păgâne în timpul domniei împăratului Constantin Cel Mare. În locul acestor temple păgâne, Sfântul Marcu a construit biserici în care oamenii să găsească calea cea dreaptă spre Divinitate. Şi pentru ca această zi este una extrem de importantă pentru creştini, mai ales că este şi în post, pentru sănătatea ta şi a familiei tale este bine să urmezi anumiţi paşi care să te menţină pe calea cea bună. În cinstea Sfântului Marcu puteți spune această rugăciune prin care să găsiţi liniştea şi să ții boala deoparte.

Troparul Sfantului Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor:

„Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevarului drep învăţând şi cu credinţă răbdând până la sânge, sfintiţe mucenice Marcu, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre”.

Totodată, este bine să împarţi ceva pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi, dar şi să ai o zi liniştită, cu gânduri pozitive şi bucurie, mai ales că în mai puţin de două săptămâni vine Paştele.

Tot în această zi, este pomenirea:
– Sfântului Mucenic Chiril, diaconul;
– Sfinţilor Mucenici Iona, Varahisiu şi a noua mucenici, împreuna cu dânşii;
– Sfântului Cuvios Eustatiu, episcopul Chiului Bitiniei;
– Sfinţilor Apostoli Sosten, Apolo, Chifa si Epafrodit;
– Sfântului Diadoh, episcopul Foticeii, în Epir.
Sursă: rugati-va-neincetat.ro

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments