Sfaturi Duhovniceşti

10 lucruri importante care trebuie făcute până la sfârşitul Postului Mare

A mai rămas o lună din Postul cel Mare al Sfintelor Paști și ne-am gândit că vă este util să știți care sunt cele mai importante 10 lucruri de făcut în această perioadă.

Lista de lucruri pe care ar trebui să le finisăm poate fi aproximativ următoarea:
1. Să ne rugăm Domnului să ne vedem şi conştientizăm propriile păcate şi să ne pregătim pentru o mărturisire detaliată, cerându-I duhovnicului să poată găsi timp pentru ea.
2. Să mergem la Liturghia Darurilor înainte Sfinţite care se săvârşeşte miercurea și vinerea şi să ne împărtăşim la ea.
3. Să începem a ne citi pravila de rugăciune în întregime, sau cel puțin un pic să o mărim pe cea care obişnuim să o facem. Sau cel puţin să încercăm să ne rugăm cu o atenție sporită decât o facem de obicei.
4. Să citim cel puțin una din Evanghelii. În perioada Postului Mare este binevenit să se citească toate cele patru Evanghelii, dar dacă nu s-a reuşit, atunci cel puțin pentru una trebuie să găsim timp pentru a o reciti.
5. Să terminăm toate problemele urgente pe care tot le-am amânat pentru a ne elibera Joia și Vinerea Mare din timpul Săptămânii Patimilor.
6. Să ne vizităm rudele și să acordăm mai multă atenție celor de acasă – macar şi pentru ca fără grabă și cu dragoste să le vorbim și să-i ascultăm.
7. Să ne îndeplinim cel puţin una din promisiunile pe care le facem – pentru cineva să pună în sfârşit tabloul pe perete, sau să facă ordine în dulapuri sau altceva pe care ne-o tot promitem de săptămâni și o tot amânăm.
8. Să ne limităm comunicarea de pe internet prin propria voință, sau prin programe speciale, care vor monitoriza timpul petrecut pe un anumit site – minimizându-l cel puțin pentru aceste două săptămâni rămase.
9. Să ne cerem iertare și să se împăcăm cu cei pe care i-am supărat sau nedreptăţit.
10. Să participăm la o acţiune de caritate – fie şi printr-o sumă de bani sau timp – cel mai important este de a face primul pas spre cei care au nevoie de ajutorul nostru.
Sursă: ortodox.md

 

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments