Supa de zarzavat este una dintre cele mai accesibile și hrănitoare rețete de post!

Apreciează-ne pe Facebook

Supa de zarzavat este una dintre cele mai accesibile și hrănitoare rețete de post! Legumele din supă au o savoare minunată.

Ingrediente:

  • 250 de grame de fasole alba
  • 250 de grame de mazare
  • patru morcovi
  • doua radacini de patrunjel
  • doua cepe mari
  • doua radacini de pastarnac
  • o telina
  • doua fire de praz
  • patru buchetele de conopida
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • doua cuisoare
  • trei litri de apa
  • o lingura de ulei

Mod de preparare:

Fasolea și mazărea uscată se spală și se lasă în apă. A doua zi se scurge apa din oală, se adaugă trei litri de apă caldă și se pune la foc. Când mazărea și fasolea sunt bine fierte, se dă oala deoparte și se lasă la limpezit. Apoi se strecoară supa printr-un tifon. Zarzavatul curățat se taie felii. Dacă folosim ulei, acestea se călesc într-o tigaie. Dacă nu, se înăbușă cu puțină apă. Se amestecă încontinuu, iar când a început să se moaie, se stinge cu trei-patru linguri de supă. După câteva clocote, se toarnă în oala peste supa limpezită și se lasă să fiarbă la foc mic o ora și jumătate. La final se culege spuma, se potrivește de sare, se adaugă cuișoarele și se ia de pe foc. Pentru ca supa să fie limpede se strecoară printr-un șervet curat așezat peste strecuratoare. Se servește in cesti în care s-au pus crutoane.

Poftă bună!

 

Lasă un comentariu