Rugăciuni Ortodoxe

Rugăciunea grabnic ajutătoare a lui Efrem Siriul ce îndeplinește orice dorință

Sfântul Efrem Siriul este unul dintre marii teologi ai creștinătății care a lăsat în urma sa scrieri valoroase dar și o rugăciune făcătoare de adevărate minuni.

Următoarea rugăciune care se citește mai ales în marele Post al Paștelui, în Săptămâna Mare dar și când aveți mare nevoie este următoarea:

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”. După ce citiți această rugăciune, faceți trei serii a câte patru mătănii, apoi spuneți următoarele: „Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului!” (metanie), „Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul!” (metanie), „Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă!” (metanie), „Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă!” (metanie).

Această scurtă dar incredibilă rugăciune se spune că face minuni și îndeplinește orice dorință a celui care o spune cu inima curată.

🙏 Rugați-vă împreună cu noi: www.locurisacre.ro

🙏 Canal youtube Rugăciuni Creștine – Locuri Sacre https://www.youtube.com/channel/UCagmQnj4ovjFD5S4f0ldsdw

Roagă-te zilnic!  Rugăciunea este de mare ajutor pentru o viață tihnită. Nu uita că în zilele de post rugăciunile sunt mult mai puternice. Vă puteți ruga atât pentru voi dar și pentru cei din familie și prieteni. 

Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments