Rețetă vegetariană: chifteluțe de dovlecei pentru un post duhovnicesc! Rețeta aici, pas cu pas:

Apreciează-ne pe Facebook

Mai sunt câteva zile din Postul Măicuței! Dacă nu ai postit până acum, începe măcar de azi. N-ai idee cât bine îți aduce! E vară, legume sunt din belșug! Rețeta aici, pas cu pas:

INGREDIENTE:

  • un dovlecel mare
  • o ceașcă de făină
  • un pahar cu lapte soia
  • sare
  • piper după gust
  • un varf de cuțit praf de copt
  • 2 linguri mărar tocat
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Dovlecelul se curăță de coaja, se spală și se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi se stoarce și se zvântă într-un prosop.

Separat se prepară un aluat de clătite mai gros cu laptele de soia și făina în care se amestecă dovlecelul ras, sarea, piperul, mărarul tocat și praful de copt. Apoi se ia cu o lingură din compoziția respectivă și se pune într-o tigaie cu ulei încins. Se rumenesc pe o parte și pe cealaltă.

Chifteluțele se servesc calde cu sos de rosii sau cu salată.

Poftă bună!

Lasă un comentariu