Reteță vegetariană de post: Orez cu șofran

Apreciează-ne pe Facebook

Orezul cu sofran este savuros daca este pregatit dupa urmatoarea reteta. Merita sa o incercati. 

Ingrediente:

  • o cană de orez cu bob lung
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei usturoi românesc
  • 1/2 linguriţă şofran
  • 1 lingură nuci
  • 1 linguriţă stafide
  • sare
  • piper

Instructiuni:

Intr-o cratiţă se pune uleiul, usturoiul zdrobit şi orezul. Focul să nu fie prea iute, căci se prăjesc circa 4 minute, până când orezul devine lucios.

Se pun două căni de apă şi se lasă la fiert. După ce a absorbit toată apa, se verifică să fie fiert, după care se ia de pe foc şi se adaugă şofranul, stafidele şi nucile. Se gustă de sare şi piper, apoi se acoperă şi se lasă 5 minute să tragă toate aromele.

Poftă bună!

Sursă: Retete pentru Postul Nasterii Domnului, Editura Lumea Credintei

Lasă un comentariu