Rețetă de post – Salata perfectă pentru vară de Quinoa roșie

Apreciează-ne pe Facebook

E vremea salatelor reci și a legumelor proaspete. Căutăm feluri de mâncare care sunt ușor de făcut, ne dau energie și ne ajută să fim mai puternici și mai sănătoși. Și, nu în ultimul rând, ne dorim gustul, suntem gurmanzi, ne vrem preparatele atractive vizual și apetisante.

La toate aceste cerințe poate răspunde salata de quinoa roșie, care îți aduce acea senzație de crocant și gustul de nucă ceva mai puternic. Iar combinația cu toate celelalte legume este pură plăcere: să o pregătești, să o consumi și să știi că cei dragi sunt bine hrăniți și protejați – asta deoarece quinoa roșie este bogată în proteine, fier, calciu, potasiu, cupru și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, migrenelor și calculilor biliari. Inclusiv din punct de vedere vizual îți vine să o mănânci cu ochii, este o explozie de culoare în farfurie!

Ingrediente rețetă salată de quinoa roșie

  • 2 căni quinoa roșie
  • 4 căni de apă
  • Un morcov mediu, tăiat în bucăți dreptunghiulare
  • 3 roșii, tăiate cuburi mici
  • 2 căni de conopidă, desfăcută în buchețele mici
  • ½ cană ardei roșu, tăiat cubulețe mici
  • ½ cană pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • ½ cană ceapă verde, tăiată mărunt
  • ½ cană varză roșie
  • un avocado copt
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 linguri suc lămâie
  • ½ lingură sare

Mod de preparare salată de quinoa roșie

  • Se pregătesc toate ingredientele. Quinoa se spală bine în mai multe ape, după care se pune la fiert. Se fierbe la foc mare primele 10 minute, apoi se dă focul la mic și se mai fierbe încă 10 minute (până nu mai este apă). Se lasă la răcit;
  • Într-o oală, se pun roșii tocate mărunt împreună cu morcovul, conopida și se fierb timp de 10 minute, cât să se înmoaie puțin;
  • Într-un vas încăpător, se adaugă toate ingredientele împreună și se amestecă încet;
  • Se pune în bolul de servire și se adaugă avocado tăiat;
  • Se asezonează cu sare, după;

Poftă bună!

Lasă un comentariu