Rugăciuni Ortodoxe

Psaltirea Maicii Domnului

Catre tine, Preacurata, Maica a lui Dumnezeu, cad eu, pacatosul, si ma rog. Stii, imparateasa, ca eu neincetat pacatuiesc si Il manii pe Dumnezeu. Si de multe ori, caindu-ma, devin mincinos in fata lui Dumnezeu si ma caiesc si ma cutremur ca sa nu ma trazneasca Dumnezeu si iar savarsesc pacatul. Cunoscand toate acestea, Stapana mea, Doamna, Nascatoare a lui Dumnezeu, te rog sa ma miluiesti, sa ma intaresti si sa-mi dai putere sa fac binele. Caci stii, Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ca mi-am urat intotdeauna faptele mele cele rele si ca iubesc din tot sufletul meu legea Dumnezeului meu. Dar nu stiu, Doamna Preacurata, cum se face ca iubesc ceea ce urasc, iar cele bune le calc in picioare. Nu ingadui, Preacurata, sa-mi fac voia mea, caci nu este buna. Ci sa fie voia Fiului tau si a Dumnezeului meu, ca sa ma mantuiesc si sa ma intelepteasca si sa-mi dea darul Sfantului Duh, ca de azi inainte sa incetez savarsirea celor rele si sa-mi traiesc zilele ce mi-au ramas in poruncile Fiului tau, Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si stapanirea, cu Tatal cel fara de inceput si cu preasfantul si bunul si de viata Facatorul Sau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Psalmul 119

Catre tine, Doamna, in ceasul necazului meu am strigat si m-ai auzit. Ma rog dar tie, Doamna, izbaveste sufletul meu de orice rautate, in toate zilele vietii mele, sagetile ascutite ale ispititorului cad in capul meu si in sufletul meu – vai mie! – se afla in primejdia pacatului, dar tu, Stapana, cu puterea ta zdrobeste capul sarpelui din iad, capul cumplitului meu vrajmas, ca sa nu se bucure de caderea mea. Bucura-ma-voi si ma voi veseli de Dumnezeu, Mântuitorul meu, iar pe tine, ajutatoarea mea, te voi mari intr-o lauda vesnica.

Psalmul 120

Ridicat-am ochii mintii la cer unde tu, Imparateasa cerului, petreci, si in inima mea a venit mare mangaiere, caci tu nu vei dormita, nici vei dormi, pazindu-ma de toate navalirile vrajmasului, intotdeauna supraveghind intrarile si iesirile mele cu milostivire. Slava tie, preamilsotiva Doamna, care te ingrijesti si cauti mantuirea vesnica a sufletului meu!

Psalmul 121

Veselitu-m-am cu duhul credintei si al nadejdii in tine, prea slavita imparateasa a cerului si a pamantului! Caci cu mijlocirea ta – daca voi trai cu evlavie – voi trece in casa Domnului, in lacasul cel vesnic, in Ierusalimul cel ceresc, marele oras unde slava lui Dumnezeu lumineaza si unde luminatorul Lui este Mielul! O, Stapana! Te rog cu lacrimi, intareste credinta mea in fagaduielile ceresti, inviaza nadejdea mea spre mila iubitului tau Fiu, Domnului nostru Iisus Hristos. Inflacareaza-mi dragostea, ca sa fac voia ta cea sfanta si bine placuta. Slava tie, povatuitoarea mea cea buna pe calea adevarului si a mantuirii!

Psalmul 122

Catre tine am ridicat ochii, prea indurata Maica, care impreuna cu iubitul tau Fiu imparatesti in ceruri. Iata, cum sunt ochii slujnicei spre mainile stapanei sale, asa sunt ochii nostri catre tine, Stapana, pana cand vom primi de la tine ajutorul, la buna vreme. Binecuvantata sa fie apararea ta. binecuvantata este fecioria si curatia ta in cer si pe pamant, in mare si in toate adancurile, binecuvantat sa fie sfantul tau suflet si preaslavit sa fie trupul tau!

Psalmul 123

De n-ar fi Doamna noastra, pururea Fecioara Maria, sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ne-ar lovi pacatul pentru multele noastre nevoi. Cand s-au ridicat vrajmasii din iad asupra noastra, de vii ne-ar fi inghitit pe noi, dar tu, prea milostiva aparatoare, esti cu noi si ne-ai izbavit de ei. Ajutorul nostru e in numele Domnului si numele tau, Stapana, e plin de mila!

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria

Psalmul 124

Cei ce nadajduiesc in tine, Maica lui Dumnezeu, nu se vor teme de fetele vrajmasilor. Veseliti-va si rugati-va toti cei ce o iubiti pe Nascatoarea de Dumnezeu, caci ea va va ajuta in ziua intristarilor voastre. Adu-ti aminte de indurarile tale, Doamna, si pazeste pribegia noastra pe pamant, intoarce-ti prea sfanta-ti fata spre noi si doboara-i pe vrajmasii nostri din iad care cauta pierzarea noastra, ca sa traim in pace si in liniste, in toata evlavia si curatia, preaslavindu-te pe tine, Stapana si ajutatoarea noastra.

Psalmul 125

Cand ti-ai intors prealuminata-ti fata de mama spre noi, cei care te cunoastem pe tine si ne rugam tie, inimile si sufletele noastre s-au bucurat de darul lui Dumnezeu si de milele tale! Prea binecuvantata esti tu de Dumnezeu, de catre dumnezeiestile puteri ale lui Iisus Hristos, mai mult decat toate femeile de pe pamant. Nu se va imputina lauda ta in gurile noastre, nici credinta si dragostea spre tine, Stapana, in inimile noastre. Cei ce te cinstesc cu evlavie vor fi binecuvantati de Dumnezeu si nu se vor lipsi de tot binele.

Psalmul 126

Daca Doamna noastra, Imparateasa cereasca, n-ar mijloci pentru noi, pacatosii, la Dumnezeu, Dreptul judecator, pacatele noastre lesne ar misca mania cea dreapta a lui Dumnezeu spre razbunare si daca Maica Domnului, ca un soare ganditor, n-ar lumina toate marginile pamantului cu semne prea minunate si cu minuni prea slavite, intunericul necredintei usor i-ar cuprinde pe oameni. O, preaslavita Stapana, credem cu neindoire, ne rugam cu smerenie si ne inchinam tie cu buna nadejde, marturisind in fata cerului si a pamantului ca tu esti lumina cereasca neapusa care luminezi in intunericul desertaciunilor pamantesti, ca tu esti chezasia tuturor pacatosilor care se caiesc spre mantuire, tu esti iubita Maica a lui Dumnezeu, prea binecuvantata din neam in neam. Domnul este cu tine si prin tine, cu noi!

Psalmul 127

Fericiti sunt toti cei care cu umilinta se roaga tie, Doamna; fericiti sunt cei ce cunosc sfanta ta voie si cei ce doresc sa faca cele placute tie. Acestia se vor hrani din dulceata roadelor tale si vor vedea bunatatile vesnice ale Ierusalimului de sus. Fericiti sunt cei ce te-au nascut pe tine, Stapana, pomenirea lor va ramane cu laude, din veac in veac. Fericit este pantecele tau care L-a purtat pe Iisus Hristos dupa trup si sanii tai pe care El i-a supt! O, tu, ceea ce esti prea fericita si prea binecuvantata intre femei, intoarce-ti fata ta de mama asupra noastra si asculta tuturor celor ce te cheama!

Psalmul 128

Multi sunt cei ce se lupta cu mine din tineretile mele, dar tu, Stapana, m-ai scapat de vrajmasii mei din iad. Multi s-au luptat cu mine, dar tu, ajutatoarea mea, nu mi-ai dat sufletul meu in stapanirea lor, intru vesnica pieire. Tu mi-ai pastrat toate cele launtrice si cele din afara ale mele; ajuta-ma sa fac roade vrednice de pocainta, ca sa ajung cu buna nadejde la sfarsitul meu cel crestinesc si sa ma invrednicesc sa vad Rodul preasfant al pantecelui tau, pe prea milostivul meu Mantuitor si Rascumparator.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria

Psalmul 129

Din adancul inimii mele te-am chemat, Doamna, auzi glasul rugaciunii mele, caci la Domnul este mila si la tine multa izbavire. Scoate-ma, Stapana, din mainile vrajmasilor mei, rusineaza si nimiceste navalirile si sfaturile lor indreptate impotriva mea, mantuieste-ma in ziua durerii si in ceasul mortii si sa nu lasi sarmanul meu suflet, sa stai langa el, cu mangaierea mantuirii vesnice.

Psalmul 130

Doamna, inima mea sa nu se inalte la cele mari si luminate ale lumii acesteia, caci lumea aceasta trece, asa cum trece si chipul ei. Dar tu, Stapana, te-ai inaltat deasupra tuturor prin sfintenia, slava si cinstea ta. numai pe tine te-a indragit sufletul meu. numele tau este un mir varsat si mireasma milelor tale este mai buna decat toate aromatele. Tu singura patrunzi pana la mine, ca dimineata, in negura pacatelor. Buna esti tu, ca luna, aleasa ca soarele. Te asez, imparateasa cereasca, ca pe o pecete pe inima mea si ma inchin prea sfintei tale maretii.

Psalmul 131

Pomeneste, Doamne, pe proorocul imparat si pe marele Tau stramos, David. Lui i s-a jurat Domnul cu adevarat si nu Si-a calcat juramantul, caci tu ai rasarit dintr-insul ca dintr-o radacina binecuvantata, ne-ai inflorit ca un vlastar din rai. Tu esti o floare plina si un crin din vai care ne-a inflorit noua o mireasma si o veselie cereasca. O, rai sufletesc datator de viata! Cu tine ne mangaiem pe pamantul pribegiei noastre! Ne veselim de bogatia slavei tale in saracia noastra. Savarseste si ajuta, Stapana, ca in viata aceasta, hranindu-ma de bunavoie si cu dragoste cu painea lacrimilor celor adevarate, de cainta pentru pacate, sa ne saturam de painea vietii, cu binecuvantatul si preasfantul Rod al pantecelui tau, in vecii vecilor!

Psalmul 132

Iata cat este de bine si cat este de frumos pentru noi, credinciosii, sa te cinstim cu buna-cuviinta si sa te fericim pe tine, Imparateasa cereasca, caci Insusi Domnul ne umbreste pe noi cu binecuvantarea Sa si ne va rasplati cu viitoarea fericire vesnica. O, bunule Dumnezeu, intreit in trei Fete! cta de mare este mila Ta, pe care o reversi asupra noastra, a pacatosilor, prin mijlocirea pururea Fecioarei Maria, pentru noi. Tie Ti se cuvine cinstea si slava. Amin.

Psalmul 133

Iata, acum binecuvantati pe iubita Maica a lui Dumnezeu toti cei ce nadajduiti spre numele ei prea sfant! Ziua si noaptea intindeti mainile voastre spre sfintenia cea mai presus de ceruri, acolo unde sta ea in negraita slava inaintea Preasfintei Fete dumnezeiesti. Sa se managaie cu harul ei inimile si sufletele voastre cele amarate peste masura. Binecuvantati-o, voi, toti robii ei cei binecuvantati. Binecuvantati-o voi, toti ingerii si arhanghelii si toti sfintii lui Dumnezeu! Laudati-o, ceruri ale cerurilor si apa cea mai presus de ceruri. Laudati in vecii vecilor minunile ei!

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria

Te cantam, Mireasa lui Dumnezeu, slavind nasterea ta cea neajunsa cu mintea,prin care ne-am izbavit de inselaciunea diavolului si de toate nevoile si cu credinta strigam: miluieste turma ta! Fecioara atotbuna, doboara, imparateasa a toate, pe vrajmasii care lupta impotriva noastra, caci ei ca niste lupi flamnazesc ca sa piarda mostenirea Fiului tau! Cu rugaciunile tale, pierde limba cea cutezatoare, ca sa cunoasca iubitorii de razboi cei rai puterea ta. Doboara-i cu amenintarea dumnezeirii tale, daruind biruinta binecredinciosilor crestini! Intrecand cetele ingerilor, Preacurata, roaga-L pe Stapanul ingerilor sa ne eliberam de patimile cele pierzatoare si sa fim mostenitori ai vietii celei nepieritoare!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments