Sfaturi Duhovniceşti

Părintele Ilarion Argatu: Când vrei să faci ceva şi vrei să reuşeşti să nu spui nimănui nimic

Părintele Ilarion Argatu:

-Este bine ca atunci când vrei să faci ceva şi vrei să reuşeşti să nu spui nimănui nimic din ceea ce vrei să faci, dacă vrei să ai succes. Dacă află vreo vrăjitoare că vrei să dai un examen sau vrei să te căsătoreşti vei avea piedici şi nu vei putea rezolva nimic. Vrăjitoarea trimite diavolii ei înainte să tulbure tot şi să nu rezolvi nimic. Dacă vei păstra tăcerea vei avea sorţi de izbândă.

-După ce ai vorbit cu o persoană prieteneşte şi pleci, şi vrei să verifici dacă este vrăjitoare uită-te înapoi şi ai s-o vezi că-şi ridică mâinile şi face un gest de parcă ar arunca cu ceva în tine, privirea este fixă şi expresia feţei este urâtă.
Aşa că, atenţia mărită cu cine staţi de vorbă.

-Părinte, şi cum putem să scăpăm de răul pe care ni l-a adus stând de vorbă cu o vrăjitoare?
-Cu post şi cu rugăciune, aşa cum ne îndeamnă Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Se risipesc menirile vrăjitoarei dacă ţinem vinerea până la ora 24 post negru, dacă facem în acea vineri 40 de metanii şi dacă rostim rugăciuni de cerere: Doamne alungă de la mine tot ceea ce meneşte vrăjitoarea aceasta. Dacă ştii că este vrăjitoare aceea cu care stai de vorbă, tot timpul să zici în mintea ta această rugăciune de cerere.

– Părinte, la scurt timp după botezul copilului meu, în fiecare noapte copilul plânge, cu un plâns ascuţit şi cu ţipete de nesuportat. O vecină pe care o ştiu vrăjitoare, îmi zice: Dacă vrei ca să trăiască copilul, vinde-mi-l mie. Ce să fac?

-Vrăjitoarea, trimite diavolii ei asupra copilului şi îl chinuieşte. Trebuie să ţii post negru Luni, Miercuri, Vineri, până la ora 24,00, o săptămână. Zilnic, faci 40 mătănii şi rugăciuni. Dacă nu ştii rugăciuni, zici de 9 ori „Tatăl Nostru”, în locul Acatistului Mântuitorului. Şi după fiecare, zici: Doamne, alungă duhurile necurate de la copilul meu (N), şi aici să nu se mai întoarcă. Copilul îl împărtăşeşti 7 dumineci la rând, ca să primească prin aceasta, puteri de la Dumnezeu ca să respingă duhurile rele. Apoi îl împărtăşeşti des, la 40 de zile, până la 7 ani. După ce împlineşte 7 ani, copilul ţine postul întreg ca şi părinţii şi se împărtăşeşte în cele 4 posturi din an, deci el intră în rânduielile celor mari. Copilului îi dai zilnic 3 linguriţe agheasmă, îl stropeşti cu agheasmă, îi faci Cruce.

În fiecare seară, citeşti în apropierea copilului psalmii: 3, 30, 142 şi alţi 3 psalmi de la începutul psaltirii. Continui aşa ordonat seară de seară, până termini de citit Psaltirea. Te opreşti, dacă copilul s-a vindecat. Ca să te aperi în continuare, de vrăjile pe care ţi le face vecina, ţii post negru Vinerea, până la ora 24,00, faci 40 mătănii şi rugăciunile de zi, şi de seară. Te spovedeşti şi te împărtăşeşti în toate posturile, stropeşti cu agheasmă prin casă, şi te dai pe faţă cu agheasmă, când simţi că este nevoie. Ca să te aperi de vecina vrăjitoare, nu-i dai nici un lucru, ca să nu aibă vreun lucru de-al tău, pe care să-ţi lege vrăji.

Nu primi de la ea cadou vreun lucru, că pune vrăji pe el. Nu mânca de la ea, nici să guşti, că pune spurcăciuni în mâncare. Scoate din casă tot ce ţi-a dăruit ea, şi să i le dai de pomană. Lasă-le undeva într-un parc, să le ia cine va voi, şi ea să le aibă, de pomană, să fie pentru sufletul ei. Ea dă de necazuri. Dacă poţi îngroapă în pământ la o margine de grădină tot ce îţi aduce şi tot ce găseşti aduse, ea dă de necazuri mari, şi vei vedea că nu te mai lucrează. Dacă nu îngropi, ea continuă să-ţi aducă vrăji.

Nu primi de la ea nici ceea ce împarte în biserică, colivă, pomană. Nu primi de la ea: icoane, lumânări, tămâie, agheasmă, anafură, că pune vrăji pe ele. Dacă nu ai putut refuza, dă-i-le de pomană, şi va avea ce a menit când le-a dat. În sufletul tău să nu porţi ură. Ea face acestea, mânată de satana. Dacă cade la necaz, ajut-o. Să ai milă de ea. Tu doar te fereşti de ea, dar nu o urăşti.

🙏 Rugați-vă împreună cu noi: www.locurisacre.ro

🙏 Canal youtube Rugăciuni Creștine – Locuri Sacre https://www.youtube.com/channel/UCagmQnj4ovjFD5S4f0ldsdw

Roagă-te şi nu te teme de nimic, nu te înfricoşa de necazuri, nu te înspăimânta de năpăstuiri, căci rugăciunea le va înlătura

Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments