Sfaturi Duhovniceşti

Minunile icoanei Maicii Domnului „Siriaca” trăite de stareţa Pelaghia Tudor

Prima minune a avut loc în anul 1995, când monahia se afla în pelerinaj la Locurile Sfinte, iar Maica Domnului din icoană i s-a arătat în vis, spunându-i să o aducă din paraclis, unde fusese așezată în 1958, în biserica mare. Visul s-a repetat de trei ori la rând. Menționăm că icoana a fost ținută ca un odor de mare preț, în biserica din cimitir, ocrotit față de comuniști.

Cum a revenit în mănăstire, maica stareță Pelaghia a purces la împlinirea poruncii date de Maica Domnului de a fi adusă icoana în biserica mare, spre a fi de ajutor tuturor celor care se roagă ei cu credință. Icoana Maicii Domnului „Siriaca” a stat în paraclisul mănăstirii timp de 34 de ani.

A doua minune s-a petrecut în anul 2006. Fiind în vârstă de 86 de ani și având o veche suferință cardiacă, în ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului monahia a făcut o complicație, ajungând de urgență la Spitalul Județean, mai mult moartă decât vie.

În comă fiind, primele manevre medicale făcute nu s-au arătat prea eficiente. Două zile situația a fost destul de incertă. Atunci medicul curant, Dr. Octavian Sârbu, a introdus o nouă schemă de tratament care imediat a dat rezultate. Starea generală a început să se îmbunătățească progresiv.

Când a putut să vorbească, Stavrofora Pelaghia Tudor ne-a povestit că Icoana Maicii Domnului din biserică i s-a arătat stând deasupra patului și se mira cum stătea așa în aer fără să fie sprijinită pe ceva. De atunci a simțit că Maica Domnului o va face sănătoasă.

Sursă: doxologia.ro

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments