Fără categorie

Mâncare de cartofi la cuptor, cu busuioc și gogoșari în sos de roșii! De post, rapid! Mâncarea aceasta chiar te face să te lingi pe degete

Mâncare de cartofi la cuptor, cu busuioc și gogoșari în sos de roșii! De post, rapid! Mâncarea aceasta chiar te face să te lingi pe degete
Mancare de cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Este o reteta de post, gustoasa si rapida. Gogosarii in sos de rosii sunt din cei la borcan, preparati de toamna sau din cei cumparati.

INGREDIENTE
5-6 cartofi medii
3 linguri ulei de masline
sare
busuioc uscat si maruntit
boia de ardei
piper
200 gr gogosari in sos de rosii
3 catei de usturoi
1 lingurita zahar (optional, in functie de gustul gogosarilor)
3 fire patrunjel verde

Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA:

  • Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.
  • Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.
  • Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.
  • Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.
  • Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.
  • Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.

    Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.
    Pofta buna!
    Sursa: www.bucataras.ro

Beneficii ale gogoşarilor
Consumaţi în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii sunt vedetele sezonului. Iată câteva motive pentru care ar trebui să-i incluzi în alimentaţie.

1. Conţin o cantitate impresionantă de vitamina C pe care ar trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorbţie a fierului. Aşa că ar fi bine să combini gogoşarii cu surse naturale de fier.

2. De asemenea, gogoşarii sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea.

3. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care ajută la o bună vedere, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului.

4. Studii recente au arătat că gogoşarii activează procesul de încălzire a organismului şi măresc rata metabolică, iar asta te ajută să arzi mai multe calorii, deci să slăbeşti.

5. Gogoşarii roşii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar. (Raluca Cristea, http://www.csid.ro)

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments