Rugăciuni Ortodoxe

Iata cele trei rugaciuni care se citesc la inceputul zilei! Cat de importante sunt!

Nu toti oamenii isi incep ziua cu rugaciune catre Dumnezeu. Unii Credinciosi care fac asta insa, stiu importanta lor. Iata cele trei rugaciuni care se citesc la inceputul zilei:

“Tie, Dumnezeul si Facatorului meu in Treime Sfanta slavit, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, ma inchin, Iti incredintez sufletul si trupul meu si ma rog: Tu ma binecuvanteaza, Tu ma miluieste, si de orice rau lumesc, diavolesc si trupesc ma izbaveste. Si da-mi cu pace, fara de pacat sa petrec ziua aceasta, intru slava Ta si spre mantuirea sufletului meu. Amin.”

A doua rugaciune incepe asa:

“In mainile preamaritei Tale milostiviri, o, Doamne al meu, iti incredintez sufletul si trupul meu, simturile si vorbele mele, cugetele si gandurile mele, faptele mele si toate miscarile trupului si sufletului meu; intrarea si iesirea mea, credinta si vietuirea mea, trecerea si sfarsitul vietii mele, ziua si ceasul ultimei mele suflari, moartea mea, adormirea sufletului si a trupului meu.

O, Preamilostive Doamne, Care cu bunatatea si nerautatea ta acoperi pacatele intregii lumi, Tu pe mine care sunt cel mai pacatos dintre toti oamenii, ma primeste in mainile Tale si ma izbaveste de tot raul, curata multimea faradelegilor mele, indrepteaza viata mea cea rea si ticaloasa, fereste-ma de caderile in pacat ce vor sa vina, ca niciodata sa nu manii iubirea Ta de oameni cu care acoperi neputinta mea de diavoli, de patimi si de oamenii cei rai. Pe vrajmasii cei vazuti si nevazuti intoarce-i, si pe mine ma calauzeste pe calea cea mantuitoare ca sa ajung la Tine, limanul dorintelor mele.

Daruieste-mi sfarsit crestinesc, cu pace si nerusinat, pazeste-ma de duhurile rautatii, iar la Infricosata Judecata, Milostiv fii robului Tau si ma numara cu oile cele binecuvantate de-a dreapta Ta, ca impreuna cu ele, pe Tine Creatorul Meu, sa Te slavesc in veci. Amin.”, este a doua din cele trei rugaciuni care se citesc la inceputul zilei.

“Slava Tie, Imparate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grija cea Dumnezeiasca si de oameni iubitoare, m-ai invrednicit pe mine pacatosul si nevrednicul, a ma scula si a dobandi intrare in Sfanta Casa Ta, primeste, Doamne, si glasul rugaciunii mele ca si al sfinteleor si intelegatoarelor Tale puteri, si binevoieste ca din inima curata si cu duh de umilinta, sa Ti se aduca Tie lauda din necuratele mele buze, ca si eu sa ma fac partas fecioarelor intelepte cu luminata faclie a sufletului meu si sa Te slavesc pe Tine Dumnezeu Cuvantul, Cel slavit in Tatal si in Duhul Sfant. Amin.”,

este ultima din cele trei rugaciuni care se citesc la inceputul zilei.

🙏 Rugați-vă împreună cu noi: www.locurisacre.ro

🙏 Canal youtube Rugăciuni Creștine – Locuri Sacre https://www.youtube.com/channel/UCagmQnj4ovjFD5S4f0ldsdw

Roagă-te zilnic!  Rugăciunea este de mare ajutor pentru o viață tihnită. Nu uita că în zilele de post rugăciunile sunt mult mai puternice. Vă puteți ruga atât pentru voi dar și pentru cei din familie și prieteni. 

Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments