Sfaturi Duhovniceşti

HRISTOS E VIU! – Pastor Cigher Sorin

Lupta nu e pierdută

Părea o cauză pierdută. Vise spulberate, mâhnire, descurajare. Mulți au plecat întristați de la cruce, iar alții jubilau pentru că sărbătoreau capturarea ,,trofeului”. Au scăpat de Cel care deranja, dar nu știau că sărbătoarea lor avea să țină doar trei zile. A murit o dată și a fost destul! El nu mai moare! Pentru ceilalți însă, moartea rămâne o realitate sigură. Despre Cel viu se vorbește de peste 2000 de ani, însă despre politicienii, soldații, martorii, spectatorii crucificării lui Hristos nu se mai știe nimic și nimeni nu mai vorbește despre ei.

Așa se duce slava lumii, însă Slava Celui Viu nu trece niciodată. Cel care a fost răstignit pe cruce nu a fost oricine. A fost Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru păcatele noastre! A înviat și astăzi șade la dreapta lui Dumnezeu, înviind pe unii, transformându-i pe alții! Este cea mai bună veste pe care o putem primi de sărbători! Hristos este viu! El are ultimul cuvânt! Chiar dacă la prima vedere dușmanii au fost satisfăcuți că legile lor au trecut, ce nu știau era că o Lege divină guvernează tot Universul.

Într-o zi nu vom mai auzi de președintele nostru! Într-o altă zi guvernații își vor părăsi funcțiile efemere! Vom asista la înscăunări și la detronări, pentru că toate sunt temporare. Nimic nu este veșnic pe pământ! Ceea ce rămâne veșnic este Împărația Celui înviat. Uneori ni se pare că legile ce se dau sunt cotrare voii divine, dar să așteptăm finalul.

Legea familiei, chiar dacă este în chinurile facerii, într-o zi va fi, pentru că Altcineva guvernează și nu dușmanul care a rânjit la focul din curtea ororilor. La cruce Hristos a biruit! Nu este o poveste, nu este o glumă, nu este o farsă, ci o realitate pură! Au încremenit când planurile le-au fost date peste cap de către Cel mort și înviat! Așa se va întâmpla în toate domeniile vieților noastre! El va birui, doar să așteptăm și să ne încredem pe deplin în El. Din păcate, bucuria unora este de scurtă durată, ei trăiesc ca și cum ar exista veșnic, uită că sunt trecători și toate sunt goană după vânt! Să luptăm cu Adevărul! Să cucerim cu dragoste! Să perseverăm cu nădejde! Să așteptăm cu bucurie deznodământul!

De sărbătorile acestea priviți mai mult la înviere, pentru că mulți au murit, dar Unul singur a înviat în acea dimineață însorită de primăvară! Aceasta rămâne bucuria noastră! Nu fiți întristați dacă partidele își schimbă macazul după interese! Nu fiți dezamăgiți dacă legile se schimbă, sunt trimise, retrimise…întoarse pe toate părțile pentru a le amâna. Într-o zi ne vom bucura, pentru că Biruința este a Domnului!

Dragi creștini, priviți la Cruce și apoi la Mormânt! Crucea a zdrobit planul dușmanilor, iar mormântul a validat dumnezeirea lui Hristos! Hristos este viu și astăzi, El este prezent, râde de toate manevrele și tertipurile inventate de cei care se bucură că au scapat de El la cruce…, care uită de mormânt,  de înviere!

Hristos e Viu! El nu este în mormânt! Credem și ne bucurăm de această veste ce nu poate fi contestată și pe care nimeni nu o poate umbri!  Vine și duminică!
Hristos a înviat!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments