Sfaturi Duhovniceşti

Doamne, dă-mi cuget bun. Doamne, dă-mi lacrimi și aducere aminte de moarte și umilință. Doamne, dă-mi cuget să mărturisesc toate păcatele mele.

Povestea unui preot din Bacău a devenit virală pe internet. Preotul Gabriel Radu Ichim este foarte iubit de către credincioși și nu doar pentru harul său, ci și pentru actele sale de caritate.

Preotul Gabriel Radu Ichim slujește la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Bacău, dar duce mai departe învățăturile lui Dumnezeu și în lumea surdo-muților. Mai exact, acesta este preot într-un adăpost gândit special pentru persoanele cu deficiențe de auz și care a fost construit chiar de el, din bani personali. Pentru că resursele financiare nu erau suficiente, preotul a decis să facă un împrumut la bancă.

„Mi-s dragi, mi-s dragi și înțelegându-i ei simț că au pe cineva din lumea lor care-i înțelege. Înclin să cred că sunt mai curați și cu siguranță sunt mai curați decât noi. Și ei sunt oameni iuți și noi suntem oameni iuți. Dar noi în momentul în care ne-am supărat mai spunem 2-3 vorbe și-l lămurim pe respectivul. Ei nu pot să-l lămurească. Ei un păcat îl au mai putin”, spune preotul Gabriel Radu Ichim.

Pe lângă faptul că a puse bazele acestui adăpost, preotul Gabriel Radu Ichim se ocupă și de înmormântările celor abandonați la morga spitalului din Bacău, în special persoane fără familie și fără locuință. Din banii personali, preotul cumpără toate cele necesare înmormântării, asta pentru ca oamenii fără familie să aibă parte de o slujbă creștinească.

Anul trecut, în apropierea Paștelui, preotul s-a gândit și la cei nevoiași. Astfel, el a decis să facă mai multe pachete și să le ofere celor care nu au posibilități materiale câteva alimente, printre care pâine, cozonac sau ulei.

Preotul Gabriel Radu Ichim este absolvent a patru facultăți, Teologie, Drept, Asistenţă Socială şi Istorie. Pe lângă acestea, el și-a completat studiile cu două masterate, unul în limbaj mimico-gestual și unul în drept internaţional, dar și cu un doctorat în istorie pe teme religioase și un doctorat în drept. Deși are o pregătire mult peste medie, preotul Gabriel Radu Ichim eîși îndreaptă mereu atenția către credincioși și încearcă să le ofere sprijin celor aflați în nevoie.

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments