Sfaturi Duhovniceşti

Cum trebuie să ne apropiem de Sfânta Împărtășanie. Nu ne putem mântui fără Sfânta Împărtășanie. Ea ne face una cu Hristos.

Mântuitorul a spus “Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănânca trupul Meu și bea sângele Meu are viața veșnică și Eu îl voi învia în ziua de apoi” (Ioan 6, 53-54). De aici reiese ca nu ne putem mântui fără Sfânta Împărtășanie. Ea ne face una cu Hristos.

Trebuie să căutăm pe Domnul în toate felurile, pentru a ne putea hrăni de El și a ne feri de foame, participând constant la acest banchet duhovnicesc. Nici nu trebuie să ne abținem inutil de la sfânta masă și, astfel, să ne slăbim foarte mult sufletele cu pretextul că nu suntem cu adevărat demni de Sfintele Taine. Mai degrabă, trebuie să recurgem la preoți pentru Mărturisire din cauza păcatelor noastre, pentru a putea bea din Sângele curățător.

Dar dacă știm aceste lucruri, nu trebuie să ne complacem în niciun caz cu vinovăția marilor păcate, pentru că astfel vom fi excluși de la masa sfântă. Cel nevrednic este cel ce se apropie în mod insolent de Darurile sacre, după ce au comis un păcat la moarte; cei care sunt afectați astfel de boli s-ar putea să nu scape nevătămați de acea Pâine.

Pentru cei care sunt încă în voința lor, care se luptă cu cărbunii voinței, este bine să se ferească de foc și să nu-l primească pe Hristos să locuiască cu ei până când nu vor fi împăcați cu El. Cei ale căror voințe sunt pe bună dreptate depuse la picioarele lui Hristos, dar care sunt bolnave în alte privințe, au nevoie de medicina de întărire și ar trebui să se pună pe ele însele în Cel care dăruiește sănătate spirituală și care „a suportat neputințele noastre și ne-a purtat bolile”, mai degrabă decât să-L respingă pe Cel care le va vindeca și să nu-L evite sub pretextul bolilor lor.

Sursa: Scrierile Sfântului Nicolae Cabasila

🙏 Rugați-vă împreună cu noi: www.locurisacre.ro

🙏 Canal youtube Rugăciuni Creștine – Locuri Sacre https://www.youtube.com/channel/UCagmQnj4ovjFD5S4f0ldsdw

Roagă-te şi nu te teme de nimic, nu te înfricoşa de necazuri, nu te înspăimânta de năpăstuiri, căci rugăciunea le va înlătura. Roagă-te oricum, oricât de neputincios, numai roagă-te mereu, şi nu te nelinişti de nimic; fii vesel şi liniştit cu duhul, căci rugăciunea te va înţelepţi.

Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să îi ceri sfatul ca să îți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments