Icoane făcătoare de minuni

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Korchemnaya” – Roagă-te și tu pentru a scăpa de vicii.

Icoana Maicii Domnului „Korchemnaya” este prăznuită pe 27 noiembrie.

Această icoană a Maicii Domnului mai este numită și „Taverna”, după întâmplarea din viața unei văduve din Ryzan, care suferea de slăbiciune pentru vin. Aceasta a mers și a amanetat icoana Maicii Domnului „a Semnului” ce se afla în casa ei, primind la schimb vin.


Deținătorul tavernei, fiind om cu frică de Dumnezeu, a luat icoana primită gaj și a așezat-o pe un raft.


A doua zi de dimineață, după ce s-a trezit din beție, văduva s-a îngrozit de ceea ce făcuse, a mers și a împrumutat niște bani și a răscumpărat icoana. Cu toate acestea, a doua zi, icoana dispăruse din casa văduvei. Spre uimirea lui, deținătorul tavernei a găsit icoana Maicii Domnului pe raftul unde o așezase prima dată.


Văzând minunea, văduva s-a pocăit și s-a oprit din băut, spre surprinderea tuturor. Icoana Maicii Domnului a rămas în tavernă și a primit numele neobișnuit.
Maica Domnului i-a ajutat mereu pe cei ce se rugau înaintea icoanei „Korchemnaya”.

În anul 1850, atunci când taverna a fost închisă, icoana Maicii Domnului „Korchemnaya” a fost dăruită Bisericii „Sfântul Simeon Stâlpnicul”. Acolo a rămas până în perioada sovietică, când biserica a fost închisă. Ulterior icoana Maicii Domnului „a Semnului” (Korchemnaya) s-a aflat în grija unei familii evlavioase din Ryzan.


Astăzi, icoana Maicii Domnului „Korchemnaya” se află în Mănăstirea „Sfântul Ioan Teologul” din Episcopia Ryzanului. De asemenea, există o copie a acestei icoane, numită icoana Maicii Domnului „Nicolae-Yamsky” ce se află în biserica metocului Nicolae-Yamsky.

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments