Rugăciuni Ortodoxe

Care este cea mai puternică rugăciune?

Cea mai puternică rugăciune care te păzeşte de gânduri rele şi de războaie este aceasta: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”. Dacă ar vibra în mintea noastră rugăciunea aceasta, fie călugăr sau mirean închinător, de unde eşti, diavolul nu are putere să intre în sufletul acesta, pentru că aude numele Dumnezeului Celui viu. Şi Dumnezeul nostru este foc mistuitor, îi arde pe diavoli.

Nu te poate schimba nimeni dacă ai în inima ta pe „Doamne, Iisuse…”. Dar trebuie să ai o treaptă a rugăciunii. Când zici „Doamne, Iisuse…” se cutremură tot iadul, numai să zici din inimă.

TEHNICI DE A SPUNE O RUGĂCIUNE
Există mai multe modalități prin care să ne canalizăm gândul spre rugăciune, mai ales că de multe ori, în timp ce ne rugăm, gândul zboară brusc în altă parte. Una dintre metode este mătania. Mătăniile utilizate în special în mănăstirile ortodoxe au un rol foarte important, spiritual, deoarece ne ține mintea ocupată într-un ritual sacru pe care îl facem cu inima deschisă și pioșenie.

Rugăciunea scrisă pe caiet și alegerea unui colțișor din casă sau din cameră constituie de asemenea o modalitate prin care ceea ce spunem către Dumnezeu capătă mai multă forță. Alegerea unui loc spiritual sfințește acel loc, colțul în care te rogi fiind un ”focar” de bunătate care se poate extinde în toată casa.
Sursă: doxologia.ro

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

comments